Qigong

Den tradisjonelle kinesiske medisinens røtter går mer enn 5000 år tilbake i tid. De gamle kineserne hadde så stor medisinsk kunnskap at de klassifiserte de ulike indre organene og deres funksjoner mange hundre år før denne kunnskapen utviklet seg i vesten. I Kina har man utarbeidet et medisinsk system som gjør det mulig å behandle sykdommer i samsvar med et helhetssyn på mennesket. De fire hovedgrenene er Medisinsk Qigong, Akupunktur, Urtemedisin og Tuina – kinesisk massasje.

Qi kan oversettes med livskraft eller energi. I likhet med elektrisk energi kan vi ikke se eller ta på den. Likevel vet vi at den eksisterer og vi har mulighet til å benytte oss av den.
Gong kan oversettes med metode, teknikk eller prestasjon.

Millioner av kinesere har i løpet av årtusener i samklang med naturen praktisert, fysiske øvelser og mental trening for å fremme sin helse. Man mener at mennesket er født med en viss mengde av grunnleggende livsenergi (Yuan Qi). Gjennom Qi Gong-trening kan man aktivere dette livspotensialet og dermed optimalt utnytte kroppens selvhelbredende egenskaper. Qigong stimulerer og styrker ledd, muskler, sener, nervebaner og sirkulasjon på en naturlig og velgjørende måte.

Fan Xiulan lærte seg allerede som barn qigongens hemmeligheter av sin farmor. Som lege i tradisjonell kinesisk medisin (TKM) har hun spesialisert seg på medisinsk qigong og hun utviklet Biyun – Den helsebevarende metoden for snart 20 år siden. Formålet var til å begynne med å hjelpe eldre mennesker. Det viste seg derimot raskt at hun hadde skapt et system som passer gammel så vel som ung og som er virksomt mot både kroniske og akutte plager. Fan Xiulan har vært autorisert Qigong-mester i mange år. I dag er hun styreleder i World Academic Society of Medical Qigong, og visegeneralsekretær i Chinese Academic Society of Medical Qigong.