Helseeffekter

Gjennom å trene Qigong regelmessig, konsentrert og etter det system Fan Xiulan har utarbeidet kan man oppnå mange gode effekter. Blant de sykdommer som er blitt bedre hos mange, kan nevnes astma, hjerte- og karsykdommer, hodepine, høyt og lavt blodtrykk, nevrologiske problemer, rygg- arm, skulder og nakkesmerter, hevelser i føtter og ben, svimmelhet, muskelsmerter med mer. Immunforsvaret blir sterkere og leder til at man blir mindre mottagelig for infeksjoner av ulike slag. Som tidligere nevnt, har Qigong også en svært god effekt på vår psykiske tilstand. Det blir lettere å konsentrere seg, man motvirker uro, stress og engstelse og et generelt velvære vil innfinne seg. Det har også vist seg at skolebarn i Kina har lettere for å ta til seg kunnskap gjennom å trene Qigong en kort stund hver dag.

En av fordelene med å trene Biyunmetodens Qigong sammenlignet med så mange andre metoder, er at man arbeider med så langsomme og myke bevegelser at selv mennesker med fysiske plager kan gjennomføre dem. Kan man ikke gjøre hele bevegelsen, gjør man det som føles behagelig og tenker seg (visualiserer) resten av øvelsen. Det viktige er at man har full konsentrasjon på det man gjør og ikke lar tankene være noe annet sted. Om tankene tar overhånd, vender man bare tilbake til øvelsen man holder på med. Aktive idrettsutøvere har funnet at de oppnår et bedre treningsresultat ved å trene Qigong. Årsaken er at fysiske og psykiske blokkeringer slipper taket og mer kraft går til områder som er med på å gi en bedre generell prestasjon.

Det finnes mange grunner til å trene Qigong:
• Forbedre helsen i alminnelighet
• Forebygge og behandle sykdommer
• Motvirke aldringsprosessen
• Forbedre konsentrasjonen og innlæringsevnen
• Motvirke stress og spenninger
• Styrke immunforsvaret
• Bedre koordinasjonen og balansere kropp og sjel
• Fremme kreativitet og psykisk velvære

KOMMENTARER:

Jeg er en dame på 70 år som har M.E. Jeg begynte på Qigong kurs hos Karin Rød høsten 2011. Det er en flott trening og det virker godt på kropp og sjel. Som M.E. pasient går det på energien vår og den stiger under trening. Kroppstemperaturen varierer veldig men med Qigong så blir blodomløpet bedre og jeg har nå fått normal temperatur. Var veldig plaget med kramper i underlivet og bena. Det er helt bra. Hadde krøller og fall i håret som liten som ble borte, nå er det tilbake. Fantastisk. Har også fått bemerkninger på at jeg har blitt lettere og mildere i ansiktet og jeg kjenner energien, noe M.E. pasienter ikke har så mye av. Så denne formen for trening er flott og veldig behagelig å gjøre. Jeg anbefaler dette på det varmeste, det gir resultater. Jeg har veldig problemer med lesing og skriving, har dysleksi. Det blir spennende å se videre hva som kommer frem der etter mer trening. Kanskje jeg blir bra, det tror jeg på.